Sudokun Historia

Suosikki loogiikkapeli sudoku on ilmestynyt jo vuonna 1892. Mutta pelin ulkonäkö oli vähän erilaista kuin nykyinen ulkonäkö. Pelissa oli ruutu, jossa oli vain neljä neliötä, ei yhdeksän kuin nykyisesti. Pelin nimi oli Number Place. Koska se tuli suosikiksi, sudoku oli painettu uutisissa. Pelin nykyinen nimi tulee Japanista. Alkuperäinen japanilainen nimi oli wa dokushin ni kagiru, mutta sana sudoku korvasi sen. Tämä peli siis ei tullut Japanista, mutta Euroopasta. Joistakuista asiantuntijoista sudoku tuli indianalaiselta arkkitehdilta, joka rakasti pahkinöjä. Hän julkaisti ensimmäisiä pelejä vuonna 1979. Ei tiedetä, tiesitkö hän, että ranskalaiset uutiset julkaisivat pelin ensimmäisenä. Kuitenkin tärkein on, että sudoku on ja voidaan pelata sen taas ja taas!


Koska jokainen peli aina tarvitsee vaihtoehtoja, jotta se on aina mielenkiintoinen, sudokussakin on erilaisia vaihtoehtoja. Sudokun vaihtoehdoissa käytetään Toisessa vaihtoehdossa käytetään numeroa, toisessa kirjainta A – F. Tämän pelin etu on, että jokainen voi ratkoa sitä kielestä huolimatta, koska numerot ja kirjaimet ovat aina samanlaiset. Voit pelata 4x4 sudokua (ns. lasten sudoku) tai 16x16 sudokua tai sudokua kokeneille ratkojille.


Ehkä luulet, että suurin sudokun boom on jo pois, mutta se ei ole totta. Kun sudoku pähkinä tuli ensimmäisenä Slovakkiaan uutisissa, se oli pähkinan vallankumous. Iso-Britanniassa ihmisiä törmäsivät pylväisiin jalkakäytävällä, koska he ratkoivat sudokua myös mennössä. Joten oikean ratkaisun lisäksi on tärkeä myös ratkoa pahkinän lyhyessä ajassa.Lisää tietoa